След самоубийството на Цецо Терориста от Вълково в ареста: Има ли пропуски (Говори шефът на ГДИН)

https://mreja.bg/novini/sled-samoubiystvoto-na-ceco-terorista-ot-valkovo-v-aresta-ima-li-propuski-govori-shefat-na-gdin-2/117954 Mreja.bg
След самоубийството на Цецо Терориста от Вълково в ареста: Има ли пропуски (Говори шефът на ГДИН)

Има пропуски в следствения арест в Благоевград. Това признаха от Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“, след като вчера 41-годишният Цветелин Цеков сложи край на живота си с връзка за маратонки вчера.

 

Мъжът държеше близо пет часа две жени и един мъж за заложници в къща в благоевградското село Вълково.

 

Назначена е дисциплинарна проверка по случая, обяви директорът на ГДИН Ивайло Йорданов. А председателят на синдикалната организация на служителите в затворите обясни, че в килиите не е забранено да се вкарват маратонки. Той посочи също така, че по-голямата част от арестантите в страната всъщност стоят с маратонки с връзки в ареста. Забранено е да имат колани, за това се отнемат при постъпването им в местата за задържане.

 

 

Екшънът в село Вълково започна във вторник около 17 часа във вторник. Тогава Цветелин се барикадира в къщата на бившата си приятелка и взе за заложници нея и майка й, след като направил опит да я отведе в неговия дом в Лом. Преди това стреля по бащата на младата жена, който беше откаран в болницата в Сандански. Драмата продължи близо пет часа, като органите на реда отцепиха района и евакуираха хората, които живеят на улицата.

 

 

На място пристигнаха и служители от отряда за борба с тероризма, които да обезвредят мъжа и да преговарят с него, за да може да освободи жените и да се предаде. В началото заложническата драма беше излъчвана на живо в профила на Цветелин в социалната мрежа Фейсбук. В живото включване той заплаши майката на любимата си Евелина, че ще й отреже пръстите, използваше нецензурни думи и изрази. Около 20 часа възрастната жена се почувства зле и той я пусна, за да й се окаже лекарска помощ. Два часа по-късно заложническата драма приключи и 41-годишният мъж беше арестуван. Оказа се, че той е познат на полицията и е лежал в психиатрията.

 

По-късно стана ясно, че той е продал лек автомобил БМВ, за да си купи оръжие.

 

В профила си във Фейсбук Цецо Терориста, както стана известен мъжа, нееднократно е предупреждавал, че подготвя барикада. Заявявал е, че в затвор няма да лежи, а вместо това може да се самоубийство.

 

Стана ясно още, че е заплашвал с убийство бившата си приятелка и нейната майка.

Източник: crimesbg.com

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.