След решение на държавата: Бум с цените на имотите

https://mreja.bg/novini/sled-reshenie-na-darzhavata-bum-s-cenite-na-imotite/105540 Mreja.bg
След решение на държавата: Бум с цените на имотитеПрогнозите на експертите са свързани с бум на цените на имотите

Според експерти след решението на държавата за създаване на държавни бензиностанции се очаква истински бум на имотния пазар.


Появата на купувач за парцел за бензиностанция, е предпоставка за повишаване на цените на имотите, убеден е Андрей Делчев, който е изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация.


Според него, веднага след като държавата заяви намерението си да започне да купува, спекулата ще тръгне нагоре и това ще доведе до същински взрив на пазара на имоти.


Експертът е на мнение, че цената на земята е „критична“ за изграждането на една бензиностанция. Той добави, че в урбанизирани територии тя е по-скъпа и там се купува между декар и два за целта.


Андрей Делчев поясни, че по магистралите се купуват средно по 3-6 декара за тази цел и там цената е много висока.


Друг важен компонент в тази инвестиция са съоръженията.


Делчев добави, че нормалният процес на изграждане на една бензиностанция продължава около година при условие, че не се налага да се променя предназначението на парцела.


Експертът добави, че цената на проекта се вдига при изграждането на заведение към бензиностанцията.


Той определи намерението на държавата да построи около 100 бензиностанции за една година като "доста оптимистично", пише pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.