След пандемията: Нови правила за пътуването със самолет

https://mreja.bg/novini/sled-pandemiyata-novi-pravila-za-patuvaneto-sas-samolet/105394 Mreja.bg
След пандемията: Нови правила за пътуването със самолет


Компанията за консултантски услуги в авиационния маркетинг SimpliFlying направи проучване на тема „Възходът на санитарните пътувания“. В него подробно са описани промените и иновациите за пътуванията по въздух, които ще бъдат въведени през 2021 г. след пандемията.


Изданието Travel Daily News отбелязва, че пътниците ще се регистрират онлайн за полета си. Пропускът до летището ще се осъществява единствено със „здравен паспорт“. Задължително ще бъде всеки пътник да разполага с пълен набор от предпазни средства - маски, ръкавици и дезинфектант за ръце.


На всички пътуващи ще бъде изискван и документ, че са здрави и не са вирусоносители. 


Преминаването през тунел за дезинфекция и термичен скенер ще бъде задължително за всеки пътник преди качване в самолета. Багажът също ще подлежи на дезинфекция.


Стриктно ще се спазват ограниченията за дистанция за пътниците по гишетата на летището.


По всяка вероятност те няма да имат достъп до списания и вестници, които преди това се поставяха в задната част на седалките. 


Вероятно на тяхното място ще бъдат поставени дезинфектанти. Ако някой пътник започне да кашля непосредствено преди качване в самолета, той едва ли ще бъде допуснат в него.


Безконтактни павилиони за получаване на бордните карти чрез гласова команда са още една новост.


Хигиенисти ще следят за чистотата на кабината, особено при полетите на дълги разстояния, пише БЛИЦ. 0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.