След отпадането на карантината за Гърция: Българите се втурнаха на море в южната ни съседка (Километрични опашки на Кулата)

https://mreja.bg/novini/sled-otpadaneto-na-karantinata-za-garciya-balgarite-se-vturnaha-na-more-v-yuzhnata-ni-sasedka-kilometrichni-opashki-na-kulata/105719 Mreja.bg
След отпадането на карантината за Гърция: Българите се втурнаха на море в южната ни съседка (Километрични опашки на Кулата)


Пет километра е опашката от чакащи автомобили за влизане в Гърция – в нея са блокирани български граждани, гръцки граждани, работещи на Кулата. Това предаде БГНЕС.

Задръстването буквално е невиждано. Единствено ТИР-овете този път се пропускат по-бързо от леките автомобили.

Опашката е до разклона за село Тополница и Марикостиново, и продължава да се трупа.

Чакащите в задръстването са недоволни. Много българи са тръгнали на почивка в Гърция с аргумента, че „докато не си изградим пречиствателни станции на морето, няма да отидем на нашето Черноморие”. БЛИЦ припомня, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов се ядоса на платежоспособните българи, тръгнали да летуват в Гърция вместо по родното море.

БЛИЦ уточнява, че от днес на обяд отпада задължителната 7-дневна карантина за българите, влизащи в южната ни съседка. На границата обаче са въведени мерки за недопускане на разпространението на коронавируса. По преценка на гръцките власти сънародниците ни ще попълват анкетни карти, в които отбелязват и крайната дестинация на пътуването си. На случаен принцип ще се взимат и проби за COVID-19. Ако резултатите са положителни , на хората ще бъде налагана 14 дневна карантина. Затова от нашето външно министерство съветват в такава ситуация българите да се връщат от границата в страната ни.

На "Кулата" вече има и екипи на Пътна полиция, които ще проверяват всички шофьори и пътуващите в автомобилите за неплатени фишове и глоби за нарушения на ЗДвП. Това може да причини сериозни задръствания .


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.