След Марешки: Валери Симеонов се коалира и с Цветанов

https://mreja.bg/novini/sled-mareshki-valeri-simeonov-se-koalira-i-s-cvetanov/107140 Mreja.bg
След Марешки: Валери Симеонов се коалира и с Цветанов


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов намекна, че не е изключено патриотичното обединение с ВОЛЯ да се коалира и с републиканците на Цветан Цветанов. Той съобщи това днес в сутрешния блок на Нова тв.


Симеонов посочи с кои по-малки политически формации може да се разшири коалицията и с кои е невъзможно това да се случи.


"Лидерът на "Възраждане" беше изгонен от НФСБ и ВМРО. Познаваме се и няма да направим коалиция с тях. С КОД може да се разберем. С г-н Москов имаме диалог. С г-н Цветанов може да се коалираме след изборите. Той подаде документите на партията", обясни Симеонов.  


Валери Симеонов коментира и нападките срещу него и Веселин Марешки за това, че в миналото са си разменяли остри реплики от парламентарната трибуна.


Това е едната група, която е свързана с обсъждането на Изборния кодекс, а другото е кампанията срещу мен. Г-н Марешки се беше подвел, това беше в края на 2019 година. Става въпрос за парламентарни дебати. От 2019 година няма кадри и реплики на упреци. Може би повече от година и половина, ние с ВОЛЯ сме в диалог. От доста време коментираме евентуално патриотично обединение и търсим сближаване. Искам да подчертая, колкото и да е повърхностно на всички, политиката не се движи от това, което виждате, а от други закономерности, обясни той.


Лидерът на НФСБ изтъкна, че фактите показват, че няма голямо разминаване в политиките на двете партии.


"Има редица законопроекти, за които се подкрепяме. Внесоха много хубав законопроект за забраната на електронните цигари, приехме го. После ние внесохме законопроект, а те го подкрепиха. Ние държахме на нашата коалиция. Подготвяхме се за този вариант и сме мислили за по-широка коалиция между трите партии. След като ВМРО ни изненада, трябваше да действаме бързо", каза той.


Валери Симеонов припомни, че през 2014 година НФСБ е подписала споразумение за подкрепа на правителството на ГЕРБ, без да влиза в него.


"ВОЛЯ подкрерпяше, не винаги, но подкрепяше правителството. Но не бяха в управлението", каза той.


"Ние ще се разбираме с ГЕРБ след като съгласуваме програмите си и си напаснем приоритетите. Аз не знам ГЕРБ с каква програма ще излязат в следващото НС. И ние имаме малко промени. Ако съвпаднат, ще ги подкрепим", допълни лидерът на НФСБ.


Той не разбира защо коалицията с ВОЛЯ е предизвикала такъв силен интерес.


"Ние не сме се обединили с ДПС или БСП - партия, с която имаме коренни противоречия", обясни Валери Симеонов.  


"Ако бяхме с еднакви програми и 100% еднакви платформи, ние щяхме да сме една партия. Поканете Марешки и той ще потвърди, че държим на националните интереси и няма да се прекланяме нито на Запада, нито на Изтока. Няма разминаване в тази връзка. В програмата на ВОЛЯ има "стратегическо партньорство със САЩ". Ние нямаме такава точка. Програмата на ВОЛЯ стъпва върху патриотизма", категоричен е той.


Попитан от Виктор Николаев дали ще се включи в обещанието на Марешки да дадат по 5000 лв. на всеки избирател, който не е доволен от тях, Валери Симеонов отговори: Мащабът на моя и неговия бизнес е различен - аз имам 400 служители, а той 4000. Нямам толкова пари.


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.