Слави Трифонов подкрепи писмото на Мангъров и компания!

https://mreja.bg/novini/slavi-trifonov-podkrepi-pismoto-na-mangarov-i-kompaniya/105686 Mreja.bg
Слави Трифонов подкрепи писмото на Мангъров и компания!

Публикувам това писмо на моята фейсбук страница, за да му дам гласност. Защото знам, че националните медии и повечето медии в България или няма да го отразят, или няма да го отразят адекватно.

До членовете
на Националния оперативен щаб
за борба с Ковид-19
Д-р Ангел Кунчев
Д-р Тодор Кантарджиев
Д-р Георги Попов


Копие до:
Медиите в Република България


Отворено писмо-покана от
д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов, д-р Антония Първанова


Уважаеми колеги,
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. Мненията, различни от Вашите си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.
С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).


Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от този вирус; какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на досега взетите, не само в медицински аспект; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.


Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.


Предлагаме това да се случи на 17.06.2020 г. в залата за пресконференции на БТА от 14 часа. Очакваме Вашия отговор, за съгласие или отказ от дебата в срок до 5 дни.
Предлагаме да дебатираме като лекари , а не като служители в дадена институция!


С уважение:
д-р Атанас Мангъров,
д-р Георги Тодоров,
д-р Стоян Алексов,
д- р Владимир Николов
д-р Антония Първанова0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.