Скритите послания в бижутата на Меган - защита и сила от ислямския свят

https://mreja.bg/novini/skritite-poslaniya-v-bizhutata-na-megan-zashtita-i-sila-ot-islyamskiya-svyat/88309 Mreja.bg
Скритите послания в бижутата на Меган - защита и сила от ислямския свят


Съпругата на принц Хари и херцогиня на Съсекс Меган Маркъл не проявява особен интерес към бижутата. Тези, които слага обаче, почти винаги носят скрити послания.

На парада в чест на рождения ден на Кралица Елизабет Втора през юни Меган носеше пръстен със знака, символизиращ вечност. След раждането на сина си Арчи на едно от колиетата си пък носи едно малко златно "А".

 Един от любимите й златни пръстени има специално значение и носи скрити послания. 

Преди няколко дни Меган сподели нейни снимки с Хари от пътуването им до Африка през 2017 година за Световния ден слановете, който се отбелязва на 12 август от 2012 година наса. Тези кадри досега не бяха публикувани.

На един от тях херцогинята на Съсекс носи златен пръстен със символа Хамза. Тя бе с него и на благотворително събитие през миналия декември, отбелязва "Сън".

Предпазване от зли очи и привличане на късмет

Хамза символизира Божията ръка, вярва се, че предпазва от зли очи. Ако някой има лоши намерения към вас, то символът ще ви пази и няма да бъдете наранени.

"Ръката на Хамза" е важен символ в ислямската народна митология, нарича се още и "Ръката на Фатима". Вярва се, че той носи още късмет, плодородие, щастие, сила и благословия. Дланта е отворена, като палецът и малкият пръст са максимално отдалечени един от друг.

В ислямския свят този символ доста често е използван за защита. Хората го държат в домовете си или го поставят на входната врата. Поставя се на скъпи за тях неща, като вярват, че така те ще бъдат опазени.

Извор на женската сила и мощ

Фатима е най-малката дъщеря на пророк Мохамед, в ислямската култура тя е почитана като силна и влиятелна жена с лечебни сили. Определяна е като кралицата на жените на рая. Така тя е модел за подражание на младите майки. Следователно „Хамза“ е не само символ, който предпазва, но е и символ на женската сила и мощ.

Символът на пръстена на Меган е със син сапфир във формата на око със златисти мигли или лъчи. Това е друг културен символ в турската култура, който се нарича назар и също предпазва и носи късмет.

Кралските експерти на британското издание "Сън" дори са установили откъде е пръстенът на Меган - дело е на турския дизайнер Кисмет и струва около 270 евро.

Когато ръката на Хамза е обърната надолу, се вярва, че ще спомогне за изпълняване на желанията на този, който я носи, отбелязва "Дейли сабах".

По-рано Меган бе забелязвана и с пръстен на "Missoma" във формата на отворено сърце. Цената му е 85 британсли лири и символизира любов, приятелство и страст.

През ноемрви 2018-а година, малко след като херцогинята сподели, че е бременна с Арчи, носеше пръстен с думата "любов" върху него.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.