Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам една гръцка лятна рецепта за любителите на скариди, която и аз обичам да приготвям”, пише ни
Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
За 1 порция:
6 броя скариди (пресни или бланширани), 1 глава кромид лук, 1- 2 скилидки чесън, 2 сурови или печени чушки, 1 люта чушка по желание, 2 малки домата, 20 мл бяло вино, 1 щипка захар, 5-6 стръка магданоз, сол и зехтин на вкус, 50 г бяло сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме и сервираме ястието в подходящо саханче, ако разполагаме с такова. Може да използваме и тиган. Сипваме в него 2-3 с.л. зехтин, нарязания на полумесеци лук и чесъна.
Задушаваме за няколко минути и добавяме чушките. Щом омекнат прибавяме доматите, захарта и бялото вино.
Изчакваме 2-3 минути, преди да добавим и скаридите. Готвим още 5-6 минути и натрошаваме сиренето, след което сваляме съда от котлона.
Поръсваме ястието с магданоз. Сервираме го в саханчето заедно с чаша бяло вино.
Източник: https:www.24chasa.bg