Скандално твърдение! Дясната ръка на Божков стои зад протестите срещу Бойко Борисов? (Подробности)

https://mreja.bg/novini/skandalno-tvardenie-dyasnata-raka-na-bozhkov-stoi-zad-protestite-sreshtu-boyko-borisov-podrobnosti/105717 Mreja.bg
Скандално твърдение! Дясната ръка на Божков стои зад протестите срещу Бойко Борисов? (Подробности)


Дългогодишният приближен до Васил Божков адвокат Явор Хайтов е играл главната роля в организирания от Мая Манолова протест на 23 май срещу премиера Бойко Борисов и неговото правителство.

Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника. След бягството си в Дубай, Божков се е доверил почти изцяло на приятеля си Хайтов в опитите си да се върне в България, което минава през предсрочни избори и нов кабинет. Ракетата-носител на Божков се казва Мая Манолова. Не случайно преди няколко дни хазартният бос пусна СМС, в който твърди, че не я е подпомагал за изборите в София. Истината, обаче е много по-различна. Тайната цел на обвинения в 18 престъпления е да направи всичко възможно, за да превърне Манолова в свой основен политически коз на реабилитацията си. Което би било възможно, ако не през кметския, то през премиерския пост.  

Хайтов не само повече от 20 години адвокатства на Божков, но е и негов личен съветник по юридическите въпроси. Негов основен помощник в делата на Божков е и друг адвокат Славчо Марков, който се познава с Божков още от времето в което ръководеше различни отдели в бившата служба ЦСБОП (днешна ГДБОП). Дейността на Марков бе разобличена от дългогодишния съдружник на Божков в хазартния бизнес - Цветомир Найденов.

Третата сюжетна линия в сценария на Божков за разклащане на държавното управление е певицата ЛиЛана, която бе закопчана от Спецпрокуратурата по обвинение в злоупотреба с европроекти. Спестените от данъци 700 милиона лева със сигурност са мощно средство за прокарване на задкулисни интереси не само във видимата част на политическия небосклон, но и в кулоарите на властта. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.