Скандал! Бащата на министър Христина Ангелкова усвоил над 28 милиона лева (Всичко за схемите)

https://mreja.bg/novini/skandal-bashtata-na-ministar-hristina-angelkova-usvoil-nad-28-miliona-leva-vsichko-za-shemite/105623 Mreja.bg
Скандал! Бащата на министър Христина Ангелкова усвоил над 28 милиона лева (Всичко за схемите)


28 590 170 млн. лв. са усвоили фирмите на бащата на министъра на туризма Николина Ангелкова и на съдружника на съпруга й от джоба на данъкоплатеца, докато тя се подвизава на високи обществени длъжности като ръководител звено и заместник-министър на регионалното развитие и шеф на АПИ, а после като министър на транспорта и на туризма, разкрива с документи Биволъ. 

Потърсихме за коментар медийния съветник на министъра още в неделя, но не получихме каквато и да било информация до редакционното приключване на броя. А темата е гореща. Още повече, от дейността на част от фирмите в клана се облагодетелства и братът на еврокомисаря Мария Габриел, който прави 109 000 лв. от купуването на невъзможно ниска цена на апартамент от дружеството и го завърта с огромна печалба.


Ето какво сочи разследването на Биволъ по общодостъпните данни от Агенцията за обществени:“ Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лв.(12 815 580 лв. – б.р.)


Панайот Николов Панайотов е съсобственик на Графит Комерс ООД, регистрирана в Кърджали.  Обществените поръчки спечелени от тази фирма (вкл. и в консорциумите Женда ДЗЗД и Баните ДЗЗД, в които фирмата има малък дял) са основно за строителство и ремотни на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лв. Това показва справка в данните от регистъра на Агенцията за обществени поръчки. Отделно от това обединението БГ ГРУП 2010 ДЗЗД с 50% участие на Графит Комерс е спечелило поръчки за 960 111 лв. от община Кирково.


Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, но е единствената, която е избрала да носи бащиното име на баща си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 г., Николина Николова (при управлението на Царя и ДПС е сътрудник на известния депутат Рамадан Аталай, явно по кърджалийска линия, след идването на ГЕРБ – б.р.) последователно работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството като директор на дирекция, член е на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура, а до 2013 г. отново при кабинета Борисов, пише slava.bg.


1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.