Синът на Ева и Гого от Тоника - общ работник в Англия (Димитър работи по строежи, за да издържа майка си)

https://mreja.bg/novini/sinat-na-eva-i-gogo-ot-tonika-obsht-rabotnik-v-angliya-dimitar-raboti-po-stroezhi-za-da-izdarzha-mayka-si/105641 Mreja.bg
Синът на Ева и Гого от Тоника - общ работник в Англия (Димитър работи по строежи, за да издържа майка си)


В тежки условия на гурбет в Англия е заминал синът на легендите на „Тоника“ Ева и Гого. От известно време насам Димитър работи по строежите в Лондон и на дъжд и студ, и в кански пек. Заплащането, което получавал като общ работник там, било по-добро от това, което можел да взема в България. Затова търпял лишенията и носталгията по родния дом, жена си и дъщеричката си в името на това да им подсигури по-добър живот.

Преди няколко седмици синът на Гого и Ева се прибрал временно в отпуск в у нас, като бил поставен под 14-дневна карантина, каквито са мерките за всички пристигащи от чужбина българи. Димитър се прибрал при майка си, която го посрещнала с вкусни гозби. В момента Ева е сред мнозината родни хора на изкуството, които са принудени да се справят както могат с безпаричието, тъй като концертните им изяви и турнета бяха отменени. Дори след смъртта на Гого певицата не е спряла нито за миг да излиза на сцената и да изпълнява вечните им хитове. Благодарение на участията и концертите, които си намирала, съумявала да живее прилично и да се издържа. Сега обаче разчитала и на сина си Димитър, който ѝ помагал финансово.
Ева също попада в графата с артисти, които получават ниски пенсии. През октомври миналата година тя навърши 67 години и сподели, че вече обмисля да подаде документи за пенсия. „Не знам дали и 200 лева ще взема. Още не съм си пуснала документите, защото все изчаквах да видя дали няма да се намери документацията. Но сигурно и тази сума може да се окаже надценена“, сподели звездата от „Тоника“ тогава.

Както е известно, документите на всички изпълнители за осигуровки и пенсия са изгорели при пожар в „Концертна дирекция“. И Ева наред с куп други изпълнители просто не може да докаже годините, които е работила. „Тъжно ми е за начина, по който живеем аз и народът ни. За смирението и търпението на хората. България не е готова за демокрация. Как може да са изгорели документите за пенсионирането ни? Не може прекрасният Емил Димитров да умре с 69 лв. пенсия. Това просто е недостойно за самата държава. Все повече се дава за спорта, но не и за изкуството. Много ли станахме на клона?“възмущава се певицата.

Припомняме, че на 10 януари тази година се навършиха 6 тъжни години без съпруга на Ева – Гого, който издъхна след тежко боледуване от рядка диагноза, която лекарите не успяха да овладеят, пише Ретро.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.