Симеон Сакскобургготски стана на 84!

https://mreja.bg/novini/simeon-sakskoburggotski-stana-na-84/107902 Mreja.bg
Симеон Сакскобургготски стана на 84!


С тържествен молебен днес бе отбелязан 84-ият рожден ден на Симеон Сакскобургготски. С благословението на Патриарх Неофит тържественият благодарствен молебен беше отслужен в старинния столичен храм "Св. София - Премъдрост Божия", съобщиха от Българската патриаршия.


След края на службата Белоградчишкият епископ Поликарп, който е викарий на Патриарх Неофит, е отправил поздравително слово от името на Негово светейшество до Симеон Сакскобургготски.


Владиката е пожелал на Симеон Сакскобургготски: "Здраве, преуспяване и дълги дни, за да може със своя личен пример, със своето присъствие - както досега, така и занапред - да ни радва, да ни утвърждава в доброто и полезното, и да бъде пример за всички нас, за цялото наше общество. Пример за добродетелност, пример за доблест, пример за християнски морал и православен дълг, пример за ценностите и добродетелите, които днес особено липсват в нашия народ - смирение, кротост, вяра, надежда и най-вече любов".



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.