Ще се стигне ли отново до онлайн обучение за учениците?

https://mreja.bg/novini/shte-se-stigne-li-otnovo-do-onlayn-obuchenie-za-uchenicite/109076 Mreja.bg
Ще се стигне ли отново до онлайн обучение за учениците?


Преди това ще бъдат въведени редица други мерки


Немалка част от родителите се питат дали ще се стигне отново до онлайн обучение за учениците.


 


Отговор на този въпрос даде здравният министър проф. Асена Сербезова.


 


Тя бе категорична, че преди да се премине към онлайн обучение, ще бъдат въведени редица други мерки. Сред тях са спиране на извънкласните занимания, обучение по график, както и увеличаване броя на тестваните ученици.


Това стана ясно от думите й пред медиите в кулоарите на Народното събрание.


 


Проф. Сербезова подчерта, че преди да бъдат обявени нови мерки, ще бъдат обсъдени предварително с образователното министерство. Освен това на обществото ще се обяснява защо и на базата на какво се въвеждат мерките.


 


Здравният министър разкри, че експертите следят ежедневно заболеваемостта от коронавирус сред медицинския персонал, разпространението на COVID-19 на регионално ниво, както и заетостта на легловата база в болниците.


На базата на анализиране на тези и редица други показатели ще бъде взето решение за евентуално въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки като преустановяване на плановите операции например, допълни проф. Сербезова, пише vesti.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.