Експериментът бе проведен от преподаватели и студенти от Медицинския университет в София
Все повече хора се отказват от консумацията на кренвирши и определено имат право, предвид съдържащото се в тях.
Изключително интересен експеримент проведоха преподаватели и студенти от „Катедрата по патология“ на Медицинския университет в София.
Докторите направиха „аутопсия“ на някои от най-популярните марки кренвирши на пазара. С уточнението, че нито един от продуктите не представлява опасност за човешкото здраве, откритите в тъканта на колбаса структури са крайно интересни.
В почти всички проби присъства солиден процент гладка мускулатура – с други думи, противно на обичайната народна мъдрост, в кренвиршите всъщност има месо!
Добрите новини обаче спират дотук!
Огромно количество сухожилия и скелетни хрущяли са популярна съставка на кренвиршите. На няколко места патолозите откриват смлени тестиси, чревна мускулатура, мозъчни клетки и... голямо количество растителна тъкан, в това число и водорасли. Положителното е, че в нито една от пробите няма следи от паразити или опасни бактерии.
А коя е най-често срещаната съставка във всички видове марки без изключение? Ацидофилна мазнина от предполагаем протеинов произход, твърдят изследователите. Преведено на разбираем за всички език – това е добре познатото на всички ни палмово масло.
Източник: https:retro.bg