Ще намалее ли инфлацията скоро? Вижте какво казва експерт по въпроса

https://mreja.bg/novini/shte-namalee-li-inflaciyata-skoro-vizhte-kakvo-kazva-ekspert-po-vaprosa/55754 Mreja.bg
Ще намалее ли инфлацията скоро? Вижте какво казва експерт по въпроса

Една от най-притеснителните теми в последните месеци, а и дори няколко години безспорно е инфлацията и намаляването на покупателната способност на хората. Редовно медиите ни заливат с шокиращи увеличения на цени и техния тренд.

Едно от мненията обаче показва лъч светлина, след като финансовият експерт Любомир Каримански сподели, че тя ще намалява постепенно. Той допълни, че са налице всички показатели, по които може да се сметне, че инфлацията няма да продължи увеличаването си, а дори скоро ще пречупи тенденцията и ще започне да намалява.

Според него нито едно служебно правителство до момента не е внесло бюджет за цялата година. Той припомни, че на 31-ви август Корнелия Нинова е била на мнение служебното правителство да не работи по новия бюджет, докато към момента вече е на друго мнение.

Относно еврозоната, финансистът смята, че е необходимо да има единност в решението на политиците. В това решение не трябва да има колебания, защото това е от национално значение. Според него ползите са много повече от минусите от приемането ни в еврозоната.

Той предлага от момента търговците да започнат да публикуват 2 цени едновременно – в лева и в евро.

Източник: lupa.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.