Ще имат ли по-дълга ваканция учениците?

https://mreja.bg/novini/shte-imat-li-po-dalga-vakanciya-uchenicite/109127 Mreja.bg
Ще имат ли по-дълга ваканция учениците?


Ще имат ли по-дълга ваканция учениците?


Образователният министър ще предложи по-дълга междусрочна ваканция за учениците. Неговото предложение е за допълнителни почивни дни след приключването на първия срок на учебната година, а именно в седмицата от 31 януари до 4 февруари.


С почивните дни ваканцията ще стане общо девет календарни дни. Престои обсъждане на това предложение с отраслов съвет. Това ще се случи в петък.


Денков разкри и колко са карантинирате ученици и учители. Около 3,6% от учителите са под карантина, а при учениците цифрата е 2,58%.


Образователният министър поясни, че като цяло в образованието стойностите за страната не са високи, но за сметка на това в определени области заболеваемостта е висока.


Денков е категоричен, че в момента няма причина да затваряне на национално ниво. Според него не трябва да се повтарят грешките от миналата година при липсата на заразени ученици и учители да бъдат затваряни училищата заради проблеми на други места, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.