Шоковото поскъпване продължава! Олиото и доматите на рекордни цени

https://mreja.bg/novini/shokovoto-poskapvane-prodalzhava-olioto-i-domatite-na-rekordni-ceni/109386 Mreja.bg
Шоковото поскъпване продължава! Олиото и доматите на рекордни цени


Шоковото поскъпване продължава с пълна сила, видя Мрежа.


За поредна седмица един от най-необходимите за домакинството продукти – олиото, гони рекордни стойности. Средната му цена на едро е от порядъка на 4.90 лв за един литър. В София цената за литър и то пак на едро, стига и 6 лева. Проверка показва, че олиото в Благоевград засега е най-евтино.


Друг обичан от българина продукт – доматите, също увеличават сериозно цената си. На места стойността им стига 4.50 лв и то на едро. На дребно цената им набъбва още и става 6-7 лв. Сума, непосилна за голяма част от българите. Които са категорични, че ще се лишат от любимия зеленчук, за да не товарят излишно семейния бюджет.


Осезаемо поскъпване има и при краставиците, сиренето, пилешкото месо, чушките.


Килограм пилешко месо на едро се продава най-скъпо във Силистра- 7.80 лева, а най-евтино излиза във Велико Търново- 4 лева.


Сиренето на едро е най-скъпо в София, като стига до 14 лева за кг. , най-евтино е в Добрич- 6,50 лева.


През последната седмица поевтиняване се забелязва единствено при зелето и вносните домати. Всички останали стоки поскъпват буквално с всеки изминал ден. И неслучайно масово обикновените хора се чудят как точно ще свържат двата края. И какво ще сложат на масата не само на празниците, но и в ежедневието...


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.