Шофьорите излязоха на протест!

https://mreja.bg/novini/shofyorite-izlyazoha-na-protest/109405 Mreja.bg
Шофьорите излязоха на протест!


Протест на превозвачите насред София!


Все по-модерно стана да се излиза на протести. След многобройните такива за сваляне на правителствата на Бойко Борисов и Кирил Петков, както и срещу мерките относно коронавируса, сега дойде ред и на шофьорите.


В момента пред сградата на Министерски съвет има протестиращи представители на транспортния бранш. На протест са излезли шофьори от цялата страна. Някои извършват международни превози, други работят само по родните пътища.


Основните искания на протестиращите са три. На първо място е да отпадне биодобавката на горивата за 6 месеца. Следва връщане на половината от акциза за 6 месеца. Третото искане е мораториум върху цените на тол таксите и техния обхват.


На протеста не са само шофьори от София, но и от цялата страна. Те заплашват с преустановяване на дейността си, ако поне едно от условията им не бъде изпълнено.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.