Шефът на Пфайзер направи смразяваща прогноза за ваксините

https://mreja.bg/novini/shefat-na-pfayzer-napravi-smrazyavashta-prognoza-za-vaksinite/108508 Mreja.bg
Шефът на Пфайзер направи смразяваща прогноза за ваксините


Главният изпълнителен директор и съосновател на германската фармацевтична компания BioNTech направи смразяваща прогноза за ваксините.


В интервю за британския вестник Financial Times Угур Шахин заяви, че към настоящия момент няма нужда да се използват нови ваксини срещу коронавируса. Но според него, тази нужда може да възникне догодина, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Фокус".


Шахин добави, че циркулиращите в момента по света варианти на коронавируса, са по-заразни от първоначалния вариант, включително и последния вариант. Шефът на Пфайзер уточни, че те не се различават толкова много от него и в случая това не би оказало значително влияние върху ефективността на използваните ваксини.


Той не изключва и вероятността в бъдеще да се появят видове, "заблуждаващи" имунната система. В случая ще е необходимо разработването на нови лекарства.


Угур Шахин добави, че коронавирусът ще продължи да се адаптира към съществуващите условия, но засега липсват основания за твърденията, че имунната система ще се справя по-лесно със следващото поколение коронавируси, тъй като еволюцията на ковид едва сега започва.


Компанията BioNTech и нейните партньори имат нужда 100 дни за създаването на ново лекарство.


Около 1,4 милиарда дози ваксина на Пфайзер са доставени на общо 120 държави по света.


През месец март тази година Угур Шахин и съпругата му Озлем Тюречи, които са турски граждани и са емигрирали в Германия като деца, получиха орден за заслуги към Федерална република Германия. Той се присъжда на немски и чуждестранни граждани заради заслуги в областта на политиката, здравеопазването и други сфери на социалния живот, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.