Шефът на Александровска шокира с новини за Ковид-19!

https://mreja.bg/novini/shefat-na-aleksandrovska-shokira-s-novini-za-kovid-19/105771 Mreja.bg
Шефът на Александровска шокира с новини за Ковид-19!


Шефът на Александровска заяви, че хората не спазват мерките, затова е и ръстът на заразените!

Шефът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов категорично заяви, че в момента у нас има втора вълна на Ковид-19.


 


"Рязкото увеличение на случаите говори за това, не аз. Смея да твърдя, че причината е липсата на дисциплина от страна на хората, защото тук социалната и физическата дистанция са всичко. Не бива да има събирания на много хора в едно пространство", заяви Ангелов.


 


Шефът на Александровска поясни, че с покачването на градусите се е очаквало коронавирусът да се повлияе, да започне да се държи като останалите коронавируси и да изчезне. Засега това не се случва, но броят на пациентите, приети в болница, намалява. Което му дава леко обнедеждение в епидемията.


 


Важно е не само броят на заразените, а тяхната клинична картина, добави той. При наличие на симптоми съветва веднага да се потърси лекар, а не да се прибягва до самолечение.


 


Колкото до новината, че Григор Димитров е заразен с вируса, д-р Ангелов е ясен - трябва да се търсят контактните с него на първа и втора линия, по време на посещението му в Хасково.


"Всички направени тестове ще бъдат за сметка на държавата. Гришо също ще посочи с кого е бил в контакт, но нека и хората сами да се свържат с РЗИ”, каза директорът на болницата.


"Крайно наложащо е тези хора да бъдат изолирани, за да се ограничат контактите им. Прави се изследване на всички контактни от първи ред", обясни той, пише Вести.


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.