Шеф в Нова тв се обеси в тоалетната

Твърди се, че 42-годишният Добрин Илков не е бил в депресия

https://mreja.bg/novini/shef-v-nova-tv-se-obesi-v-toaletnata-6/137641 Mreja.bg
Шеф в Нова тв се обеси в тоалетната

Твърди се, че 42-годишният Добрин Илков не е бил в депресия

Нова телевизия е в шок, след като един от финансовите й директори се самоуби в луксозната нова сграда на медията близо до летището. Добрин Илков се е обесил в една от тоалетните на телевизията в нощта на 2 юли.

 

Трупът на 42-годишния мъж е бил открит около 23 часа от хигиенистите. Веднага е извикана охраната, след което била уведомена и полицията. Няма данни да е открито предсмъртно писмо.

 

Добрин Илков е семеен, има и дете. Той работи от над 10 години в структурите на Нова телевизия. От медията са инструктирали служителите си да не коментират случая. Тече и обичайното полицейско разследване.

Въпреки че е човек на финансите и счетоводните операции, Добрин Илков е бил доста артистичен и е имал силно изявен певчески талант. През 2017 г. той взе участие в музикалния формат на телевизията „Х Фактор“. Освен с музикална страст, сред колегите си Добри е известен и с още едно свое умение – да имитира политици, сред които Бойко Борисов и Асен Василев.

 

Няма данни да е бил в депресия или да е имал семейни проблеми. Вършел си съвестно задълженията и работел усърдно, понякога по 11-12 часа на ден. Не е имал напрежение и на работното си място, твърдят негови познати, които са потресени от решението му да сложи край на живота си.

 

Оказа се, че Добрин има и професионален профил в една от социалните мрежи. Ето как е описан той там: „Силно мотивиран професионалист с повече от 15 години опит и задълбочени познания в областта на финансите, контролинга, счетоводството и одита. В момента отговаря за цялостните процеси на бюджетиране, прогнозиране, отчитане и контрол в компанията. Той е в основата на много успешни проекти, включително оптимизиране на разходите, създаване на процедури и политики за контрол на разходите, внедряване на отчети, финансова консолидация на всички бизнеси на медийната група, прогнози за нови бизнес потоци, участие в надлежна проверка, преговори с доставчици. Харесва управлението и мотивацията на хората, както и комуникацията с всички нива на компанията“.

 

Новината за самоубийството на един от финансовите директори идва 2 месеца след забраната за реклама на хазарт, която разтърси сериозно финансите на Нова. Говори се, че медията очаква над 65 милиона лева по-малко приходи тази година заради законовото ограничение да се рекламира хазарт. Надали това има пряка връзка с решението му да се самоубие, но е факт, че в телевизията в последните месеци всички били много напрегнати и се чудели как да компенсират липсата на толкова сериозна сума.

 

Възможно е все пак Добрин Илков да е сложил край на живота си и по лични причини, въпреки че тогава изглежда нелогично защо е избрал да се обеси на работното си

място.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.