Само 2 седмици след откриването му от Бойко Борисов: Свлачище заплашва обходния път за тунела под Шипка

https://mreja.bg/novini/samo-2-sedmici-sled-otkrivaneto-mu-ot-boyko-borisov-svlachishte-zaplashva-obhodniya-pat-za-tunela-pod-shipka/105718 Mreja.bg
Само 2 седмици след откриването му от Бойко Борисов: Свлачище заплашва обходния път за тунела под Шипка


Свличаща се земна маса от склоновете на Стара планина заплашва пуснатия в присъствието на премиера Бойко Борисов за движение на автомобили само преди 2 седмици обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка.

За сериозния проблем алармира във фейсбук потребител на социалната мрежа, който публикува на 11 юни видеоклип, на който се вижда как от близкия хълм кална маса и камъни се свличат към платното за движение и вещаят компрометирането на участъка от чисто новата отсечка.


От кадрите, заснети в района край квартал Радецки след големия завой преди изкачването към върха, ясно се наблюдава как калта е запълнила крайпътното съоръжение, което трябва да отвежда водата и продължава надолу по пътя.


Живеещи в района граждани са силно обезпокоени от надвисналата опасност. Пред екип на „Габрово Нюз“ хората споделиха, че са силно притеснени от ситуацията, тъй като по думите им ако не бъдат предприети мерки свлачището всеки момент може да се изсипе върху домовете им и да прекъсне обхода на Габрово.


При последните валежи усложнена обстановка е била наблюдавана и край известно заведение, предлагащо прясна риба, а стеклата се от склоновете на планината кална вода буквално е превърнала единствената квартална улица в море, правейки я непроходима. Габровци се надяват районът да бъде укрепен, преди да е станало късно.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.