Сагата с "Вера Су" приключи

https://mreja.bg/novini/sagata-s-vera-su-priklyuchi/108636 Mreja.bg
Сагата с "Вера Су" приключи


Сагата с "Вера Су" приключи


Експерти обявиха край на операцията с "Вера Су". Заседналият кораб край Камен бряг бе окончателно изтеглен.


Министърът на транспорта Христо Алексиев заяви пред журналисти, че се е наложило да се извърши сложна спасителна операция от скрап. Но резултатът е, че екипажът е спасен и товарът от кораба е освободен, като същевременно е опазена не само околната среда, но и здравето на лицата.


Алексиев добави, че корабът е бил изтеглен, въпреки всички усилия на неговия собственик той да бъде потопен.


Транспортният министър допълни още, че е заварил пълен разпад и безотговорност. Но въпреки липсата на план, на подготовка и на неизправност на техниката, операцията е успешна.


Алексиев добави, че дори по време на операцията се е наложило да се ремонтира техниката.


Били са проведени разговори със специализирани спасителни фирми, сред които такива и в Румъния. Отговорът им бил, че не биха се заели с подобна операция по това време на годината.


Министърът поясни, че направените разходи ще бъдат покрити от застрахователите. Той допълни, че не е наясно каква е сумата, но ще бъдат заведени искове, ако тя не бъде възстановена, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.