С курбан за здраве и благословение морското село Баня отбеляза празника си

https://mreja.bg/novini/s-kurban-za-zdrave-i-blagoslovenie-morskoto-selo-banya-otbelyaza-praznika-si/85781 Mreja.bg
С курбан за здраве и благословение морското село Баня отбеляза празника си


Със света литургия на 20 юли, Илинден започна празникът на село Баня, община Несебър. Курбан за здраве и благословение по традиция бе раздаден за храмовия празник на банянската църквата „Св. Пророк Илия“.

Кметът на селото Емил Огледалов откри с поздравителни думи тържествата на площада. Гости на празника на село Баня бяха кметът на Община Несебър Николай Димитров, зам. кметовете Лазар Япаджиев и Иван Гургов, общински съветници и кметове на съставни селища на общината.

Своите приветствия към жителите и гостите на Баня поднесе и кметът на Общината г-н Димитров, който поздрави присъстващите и им пожела веселие и добро настроение в празничната вечер. Градоначалникът припомни, че предстои стартът на един от най-значителните за селището проекти - строителството на многофункционална сграда с обществено предназначение. Сградата ще бъде двуетажна, с помещения предназначени за читалищна и спортна дейност, както и пенсионерски клуб. Предвижда се на прилежащия към сградата площад да се изгради сцена за провеждане на различни прояви.

Тържествата в селото продължиха с изпълнения на оркестър „Радост“, гр. Обзор с ръководител Красимир Сидеров и солистка Снежана Иванов и завършиха с празнична заря.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.