РЗИ влезе в парламента и стана страшно

https://mreja.bg/novini/rzi-vleze-v-parlamenta-i-stana-strashno/105848 Mreja.bg
РЗИ влезе в парламента и стана страшно


До седмица ще получат актовете


РЗИ влезе и в родния парламент и раздаде „честитки“ на някои от народните представители.


 


24 депутата, са били глобени от РЗИ, защото са били без маски в парламента. Представителите на здравните органи обиколили стаите на парламентарните групи с констативни протоколи.


 


24-има депутати са с наложени глоби в размер на 300 лева за първо нарушение, съобщава БНР. Санкцията може да бъде обжалвана. Актовете се връчват лично и от РЗИ си поставиха срок до края на седмицата да ги дадат на всички нарушители.


 


От НФСБ глобените депутати са трима.


Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев обяви, че от управляващата партия са санкционирани шестима. „Поименно не мога да ви ги кажа, но шест човека са провинилите се. Те го подписват. След това могат да го обжалват, естествено. Всеки бърка. Естествено, след като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността", заяви Велчев.


 


Санкциониран от "Атака " е Павел Шопов, който и днес беше в парламента без маска.


"Воля" имат един глобен депутат. Броят на нарушителите в БСП не е ясен. ДПС и ВМРО нямат санкционирани.


 

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.