Руски вирусолози направиха прогноза за бъдещето на коронавируса

https://mreja.bg/novini/ruski-virusolozi-napraviha-prognoza-za-badeshteto-na-koronavirusa/105118 Mreja.bg
Руски вирусолози направиха прогноза за бъдещето на коронавируса


Руски вирусолози разкриха какво ще бъде на коронавируса, който предизвиква пневмония. Те са на мнение, че китайският вирус ще остане непобеден. Вирусолозите са мнение, че той притежава характеристиките на грипа и ще безпокои, появявайки се в различни сезони.


Сергей Нетесов, който е доктор на биологическите науки, е на мнение, че новият вирусен щам, чието огнище бе регистрирано за пръв път в Китай, ще остане дълго недиагностициран, заради способността си да се задържа за продължителен период от време без проявлението на симптоми. Това ще допринесе за по-лесното му разпространение.


Според експерта, ежегодно по-уязвимата част от населението ще страда от коронавируса. Той ще поразява хронично болните, възрастните, както и хората с отслабен имунитет.


Александър Лукашев, който е директор на Института за медицинска паразитология, тропически и трансмисивни заболявания, коментира че именно по този начин се появяват неопасните респираторни коронавируси. Той допълва, че даването на прогнози конкретно за този щам е по-сложно, защото все още не е имало прецеденти.


Неговият колега Александър Мелерзанов предполага, че избухванията на епидемиите ще се случват вълнообразно с повишена заболеваемост през есенно-зимния период.


Според експертите, не е възможна пълна победа срещу китайската чума. Единствено трябва да се прилагат ефективни мерки за справяне с нея, пише БЛИЦ,  позовавайки се на казаното от видните руски вирусолози. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.