Руски учени разкриха дали чесънът е ефективен срещу коронавирус

https://mreja.bg/novini/ruski-ucheni-razkriha-dali-chesanat-e-efektiven-sreshtu-koronavirus/105256 Mreja.bg
Руски учени разкриха дали чесънът е ефективен срещу коронавирус


Според различни публикации, някои от китайските лекари твърдят, че чесънът има доказани ползи в борбата с коронавируса.


Народната медицина също насърчава приема на подправката като средство за усилване на имунитета. Руски учени разкриха дали това наистина е така. Те са категорични, че подобни твърдения са тотален мит.


Дори Световната здравна организация е посветила специален раздел на чесъна в страницата си за ковид-19. Там е отбелязано, че чесънът е здравословна храна с някои антимикробни свойства, но липсват доказателства, че предпазва от SARS-CoV-2.


Центърът за допълващо и интегрално здраве към Националния здравен институт на САЩ споменава документ, в който се споменава за свойствата на чесъна при лечението на грип с уточнението, че клиничните данни са недостатъчни.


Сергей Нетесов, който е професор и член-кореспондент на Руската академия на науките пояснява, че качествата на чесъна като средство за борба с вирусите не са научно доказани. 


Д-р Иван Коновалов също подкрепя мнението му. Но допълва, че е важно балансираното и разнообразно хранене, което включва зеленчуци, плодове, месни продукти, полезни мазнини и много салати. Специалистът съветва да се избягва консумацията на алкохол. Той подчерта, че при коронавируса няма значение дали човек е със силен или слаб имунитет, пише Блиц. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.