Русия погна България заради…

https://mreja.bg/novini/rusiya-pogna-balgariya-zaradi/109367 Mreja.bg
Русия погна България заради…


Образувани са пет съдебни производства


Русия погна страната ни.


 


Следственият руски комитет е възбудил пет съдебни производства за извършени престъпления. Става въпрос за оскверняване на паметници на съветските войници в България, Литва и Естония, отбелязва ИТАР-ТАСС, позовавайки не са информация на пресслужбата на комитета.


 


Делата са образувани заради нанасяне на повреди, които оскверняват паметниците, увековечили паметта на руските войни, загинали в защита на Отечеството.


ТАСС припомни и за кои паметници конкретно става въпрос.


 


Що се отнася за България, Русия ни е погнала заради паметника в Добрич, който бе осквернен. На 7 април той бе залят от вандали с червена блажна боя. Освен това те бяха изписали оскърбителни антируски надписи.


 


Междувременно се появи информацията, че руският държавен глава Владимир Путин има български корени. Според информацията на проф. Добринка Райчинова, корените са му от монтанското село Мокреш.


 


По-рано днес пък стана ясно, че Владимир Путин е заявил на канцлера на Австрия – Карл Нехамер, че руските доставки на газ за страната му са сигурни. Освен това той го е успокоил, че плащанията за тях могат да продължат да бъдат извършвани в евро.


Източник: telegraph.bg


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.