Румен Радев връчва важна награда!

https://mreja.bg/novini/rumen-radev-vrachva-vazhna-nagrada/108497 Mreja.bg
Румен Радев връчва важна награда!


На 4 октомври от 15.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2021 година.


Това съобщиха от прессекретариата на президентството. Наградата се връчва на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории и се провежда за 19-а поредна година.


·Награда „Джон Атанасов“ – отличието се присъжда за изключителни постижения на български граждани на възраст до 35 години, независимо  дали развиват своята научна и изследователска дейност в България или в чужбина.


·Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“, екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни технологии, и на техните преподаватели.


Грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните технологии“ - отличия за  ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти.


·Грамота „Джон Атанасов – вдъхновител и създател на таланти“, отличие, което се присъжда на преподаватели, треньори, ментори за изключителен принос за формиране на поколения млади успешни учени в областта на компютърните науки и/или за подготовката на състезателите от националните отбори по информатика, победители  в международните олимпиади и турнири, проведени през последните години.


Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявени в световен мащаб млади български учени в областта на компютърните науки, които имат изключителни резултати. Сред лауреатите на престижното отличие са настоящи ръководители във водещи изследователски институти и световни компании, които развиват дейност в областта на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика, квантови технологии.


 

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.