Румен Радев проговори за скандала със сина му (Вижте какво каза)

https://mreja.bg/novini/rumen-radev-progovori-za-skandala-sas-sina-mu-vizhte-kakvo-kaza/107144 Mreja.bg
Румен Радев проговори за скандала със сина му (Вижте какво каза)


Румен Радев проговори за скандала със сина му


Президентът Румен Радев проговори за скандала със сина му и коментира горещи теми.


Той призова журналисти и служби да разследват злоупотреби с европари в периода от 2015 до 2018 година. Така президентът отговори на въпрос за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от OLAF, пише БЛИЦ, позовавайки се на Нова телевизия.


„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на OLAF. Към констатацията на OLAF и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет", заяви държавният глава.


Той подчерта, че по разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим.


Радев коментира и скандала със сина си.


Той заяви, че от началото мандата семейството му е подложено на непрекъснати атаки. Президентът добави, че няма намерение повече да коментирам този режисиран скандал.


"Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган", заяви още Румен Радев, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.