Румен Радев направи извънредно обръщение към нацията

https://mreja.bg/novini/rumen-radev-napravi-izvanredno-obrashtenie-kam-naciyata/104906 Mreja.bg
Румен Радев направи извънредно обръщение към нацията


Президентът обяви, че снема доверието си от правителството


Държавният глава на Република България – Румен Радев, направи извънредно обръщение към нацията.


„Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Доведоха България до погазване на големи институции. Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност“, заяви президентът Румен Радев в извънредното обръщение към народа. 


 


"Горенето на чужди боклуци в наши централи трови въздуха и природата. България не е бунище. Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чийто смисъл и основание българите чакаха обяснение. Бедността и неравенството се задълбочават", посочи държавният глава от трибуната на президентството.  


 


"Търгува се дори с национален суверенитет, в името на личното политическо оцеляване. Институциите погазват закона показно, превръщайки се в инструмент на властта", продължи Радев.  


 


"Държавните органи заплашват да смачкат протестиращите. Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край", каза държавният глава. 


 


"Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество. Днес деленето не е между леви и десни, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояването на правата ни, аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, уповаваща се на закона и морала. Това е бъдещето на смелите и достойните българи, младите и просветлените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България", заяви президентът Румен Радев. 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.