Румен Радев: Инвестициите в хората са залог за успеха в бъдещето ни

https://mreja.bg/novini/rumen-radev-investiciite-v-horata-sa-zalog-za-uspeha-v-badeshteto-ni/105065 Mreja.bg
Румен Радев: Инвестициите в хората са залог за успеха в бъдещето ни


Инвестициите в хората са залог за успеха в бъдещето ни, каза президентът Румен Радев, който участва тази вечер в София в церемонията по връчването на "Годишни награди за отговорен бизнес - 2019" на Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/.

Радев каза, че е на церемонията, за да благодари на представителите на бизнеса и добави, че бизнесът, който работи прозрачно и постига успех не с нагласени обществени поръчки, а с инвестиция в човешкия капитал, с изграждане на конкурентоспособност, има нужда от подкрепата ни.

Той призова присъстващите с още по-голяма енергия да инвестират в младите хора в страната, които да може да останат в нея, за да работят за бъдещето й.

Големият въпрос пред нас е ще можем ли ние, като национална амбиция, да влезем в този "стадион" на световна надпревара не само като зрители, а дали ще успеем да стъпим на състезателната писта, заяви Радев. Той напомни, че България е страна с ограничени човешки, икономически и природни ресурси, а в същото време с дълбоки демографски и социални проблеми. И единственият начин да се решат тези проблеми, e да стъпим на тази световна писта и да бягаме наравно с другите, е да изграждаме силна икономика с висок догонващ темп на развитие, да създаваме високотехнологични производства, да развиваме конкурентоспособност. А това означава да имаме силни лидери, които да могат да носят риск за постигане на целите на бъдещето, и най-вече - с отговорна гражданска позиция и съзнаващи, че най-големият ни национален капитал са хората, заяви държавният глава.

Един бизнес може да бъде законен - и не непременно етичен, хората тук правят и законен, и етичен бизнес, това трябва да се поощрява и да се разраства, за да може да живеем в една по-добра среда, заяви на церемонията председателят на УС на БФБЛ Левон Хампарцумян.

В 17-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност са номинирани общо 108 проекта с кауза, осъществени през 2019 г. от 78 компании от всички сектори на икономиката в цялата страна.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.