Роднините на Бисер Киров не могат да си поделят наследството му

https://mreja.bg/novini/rodninite-na-biser-kirov-ne-mogat-da-si-podelyat-nasledstvoto-mu/104895 Mreja.bg
Роднините на Бисер Киров не могат да си поделят наследството му


Четири години след смъртта на естрадната легенда Бисер Киров роднините му не могат да разделят наследството му. Певецът издъхна на 6 ноември 2016 г. в Берлин, където се лекуваше от левкемия, повален от масивен инсулт. Приживе не остави завещание, за да избегне разцеплението на фамилията.


Обичаният от поколения изпълнител се славеше като един от най-богатите в жанра, натрупал пари и имоти от близо 5 милиона долара по време на дългогодишната си кариера и своите над 4000 концерта по света и у нас. Тъй като последните повече от 2 десетилетия от живота си Киров изкара в Русия, наследството му се делило според руските закони. Така вдовицата му Митка наследила 75% от цялото му имане, а синът му останал с почти празни ръце.

Както е известно, малко преди своята смърт изпълнителят на „Юноша бледен” погреба дъщеря си Венциноса, която си отиде след дълга битка с рака само на 42 години и остави две невръстни сирачета, като по-малкото – Максимилиян, беше само на две годинки. За децата се грижела баба им Митка, която използвала парите на покойния си съпруг, за да ги гледа по възможно най-добрия начин. Децата на сина на Киров – Бисер-младши, обаче не получавали и пукнат грош. Според запознати наследникът на певеца имал добра и доходоносна работа в чужбина, но наскоро купил голяма къща с ипотечен кредит на 60 километра от Берлин, а заема изплащал сам самичък. Децата му посещавали обикновени градини, а тези на сестра му били в частни училища.

Дали вдовицата на певеца и синът му ще влязат в съдебна битка за наследството му, не се знае. Известно е само, че освен спестяванията естрадният ас оставил на близките си апартаменти в центъра на Берлин, Москва и София, които също стрували милиони, пише Ретро.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.