Родна банка загази много сериозно

https://mreja.bg/novini/rodna-banka-zagazi-mnogo-seriozno/105847 Mreja.bg
Родна банка загази много сериозно


Банката е създадена през 2014 година


Родна банка загази много сериозно. Стигнало се е дори до там, че да й бъде отнет лиценза от Европейската централна банка.


 


Става въпрос за базираната в Малта банка „Satabank“. Това съобщи финансовият министър на страната Едуард Скиклуна и Малтийската агенция за финансови услуги.


 


Решението е взето по препоръка на агенцията. Банката, която е българска собственост, е създадена през 2014 година. 12 000 сметки в нея бяха замразени от малтийския регулатор през октомври 2018 г., докато разследваше предполагаеми нарушения, свързани с прането на пари и подозрителни транзакции на стойност милиони евро.


 


Малтийските власти заявиха, че одиторската фирма „Ernst & Young“ ще продължи да действа като банков администратор. За втори път от години насам ЕЦБ отнема лиценза на банка в Малта.


През 2018 г. тя отне лиценза на „Pilatus Bank“, след като финансовата институция беше замесена в предполагаеми нарушения около пране на пари. 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.