Родители на бунт заради носенето на маски в училище

https://mreja.bg/novini/roditeli-na-bunt-zaradi-noseneto-na-maski-v-uchilishte/106215 Mreja.bg
Родители на бунт заради носенето на маски в училище


Родители се вдигат на бунт заради носенето на маски в училище


В социалните мрежи вече се заформя бунт на родители, които не са съгласни с носенето на маски в училище. В мрежата вече са създадени две групи с тази цел. Недоволните родители призовават към бойкот. 


Те са убедени, че маската няма да предпази децата от коронавируса, а напротив ще доведе до влошена функция на имунната им система. 


И двете групи има призиви за недопускане на задължителното носене на маска в училище.


Едната от  групите, подкрепящи тази тезам е "Мангъров и народът за България".


Потребителката Ася Илиева пише, че една маска може да е ефективна, само ако не е била докосвана с ръце и други замърсени предмети и след контакт с други повърхности тя трябва да се изхвърли.


Тя допълва, че всяко пипане, сваляне и поставяне на маската, води до нейното замърсяване и съответно до увеличаване достъпа на вероятни причинители на заболявания към лигавиците на дихателната система.


"Ако училищата осигуряват чисто нови маски при всяко сваляне, а свалените и пипнати да се изхвърлят, тогава може да се надяваме, че те биха пазили. Но това е като да искаме от децата да бъдат хирурзи и да боравят професионално с тези средства и мерки", пише още възмутената майка.


Тя убедена, че носейки маска, дори децата с добър имунитет, ще засилят риска от заболяване, пише БЛИЦ. 


Потребители на групите призовават за протест пред ВМА.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.