Родители на бунт среюу маските в училище (Готвят протест преди старта на учебната година)

https://mreja.bg/novini/roditeli-na-bunt-sreyuu-maskite-v-uchilishte-gotvyat-protest-predi-starta-na-uchebnata-godina/106313 Mreja.bg
Родители на бунт среюу маските в училище (Готвят протест преди старта на учебната година)


Два протеста против маските и изолаторите в училищата готвят родители преди старта на учебната година. Те ще се проведат на 14 и на 15 септември пред МОН и МЗ в София. Демонстрации ще има и в други градове на страната.


„Ние не сме някакви екстремисти. Борим се носенето на маски да бъде пожелателно, а не задължително“, заяви пред bTV един от организаторите на родителския протест в София Милко Божанков.


Той аргументира искането на родителите с това, че няма нито едно клинично изследване в цял свят за това, че маските предпазват дори на 60%. За сметка на това има много клинични изследвания, които доказват, че маските вредят не само заради натрупване на въглероден диоксид; овлажняване на областта около устата и носа, представляващо идеална среда за развитие на бактерии; но вредят емоционално и психически на децата.


Божанков е категоричен, че няма да пусне своите деца, които са в малките класове, с маски на училище, а примерът му вероятно ще бъде последван от мнозина други родители. По неговите думи, ако имаше полза от маските, „те вече щяха да са унифицирани и от един материал“.


„Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19“, заяви друг организатор на родителския протест Лили Божков, която се тревожи повече от това, че маските ще „бъдат компрометирани“, тъй като ще падат на земята, а след това децата пак ще ги слагат на устата си.


Проблем представляват и наказанията за неносене на маска, предвидени в от МЗ и МОН. При първо провинение детето се изгонва от час, а при последващо - се мести в друго училище. Лошото е, че още при първа възможност мнозина деца ще се окажат с "откраднати" от свои съученици маски.


Очаква се на родителския протест срещу маските в понеделник да се съберат поне 500 души, пише Флагман.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.