Ревизоро с горещи разкрития за оставката на Данаил Кирилов

https://mreja.bg/novini/revizoro-s-goreshti-razkritiya-za-ostavkata-na-danail-kirilov/106199 Mreja.bg
Ревизоро с горещи разкрития за оставката на Данаил Кирилов


Той смята, че оставката му е без мотив


Екоминистърът Емил Димитров, по-известен като Ревизоро, направи горещи разкрития за оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов.


 


„И в Шумен, и в Търговище могат да си направят водоизточници за промишлени цели, а не да ползват питейна вода“. Това коментира в сутрешния блок на БНТ екоминистърът Емил Димитров.


 


По думите му има 3 млрд. лв. извоювани по проекти  в цялата страна.


„Нищо не правят с тях. Защо в Шумен не са си оправили 40 кладенеца. Дали сме им 120 млн. лв. за водопровод и пречиствателна станция“, каза министърът.


 


Той каза още, че Перник трябва да си платят сметките за няколко години назад, а те не желаят. Новоизграденият водопровод е с разрешително за 6 месеца, което изтича, напомни той.


 


„В Перник е пълен язовирът, но изведнъж всички заводи се наредиха да искат вода. Засега не им даваме. Радомир също се нареди да се закачи към язовира, сега и те се закачиха, очаквам и Кюстендил да поиска. Сега през септември изтича разрешителното за водопровода от София, той е с временно разрешително за 6 месеца. Сега трябва да се направи разрешително, защото този вече няма да може да се ползва.


 


Трябваше още докато се строи водопроводът да си направят разрешително. Ние им дадохме аварийно снабдяване, но те пак не си плащат сметките. В момента Перник имат около 1 млн. задължение и това не е проблем на МОСВ. Перник има два водопровода сега и след месец и двата ще са незаконни. Този път няма МОСВ да си затвори очите.


 


ТЕЦ „Република“ да си оправи всички документи до нова година. Тази година никой в МОСВ  няма да се разпише за незаконни водопроводи“, каза Димитров.


„Правим списък на най-опасните места с пестициди“, каза той по темата за откритите опасни отпадъци.


 


Емил Димитров не скри, че за него оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, е била изненадваща.


Нямаше мотив оставката му. Мисля, че няма да я приемат, коментира екоминистърът. За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще се застъпи", заключи Ревизоро.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.