Разследват незаконно загробване на животни край село Боров дол

https://mreja.bg/novini/razsledvat-nezakonno-zagrobvane-na-zhivotni-kray-selo-borov-dol/86631 Mreja.bg
Разследват незаконно загробване на животни край село Боров дол


Прокуратурата в Сливен разследва незаконно загробване на животински останки край твърдишкото село Боров дол. Това съобщи Ваня Белева - говорител на Окръжната прокуратура в Сливен, предаде БТА.

След сигнал от миналия петък е започнало досъдебно производство, разследване за замърсяване на почви и води. Извършен е бил оглед, при който са открити разложени биологични материали, като все още не може да се каже какви са загробените животни. Първоначално сигналите били за пилета, но има вероятност труповете да са на гризачи. Взети са проби, които ще бъдат изследвани; разпитват се свидетели, посочи Белева.

Кметът на община Твърдица Атанас Атанасов уточни, че животинските отпадъци са били загробени в близост до рудник за добиване на нефтошисти, който се намира югозападно от селото. Мястото е взето на концесия от години. Труповете са били заровени на дълбочина около два-три метра. Свидетели твърдели, че става дума за одрани норки, посочи кметът.

По думите му в близост до рудниците има минерални извори, като мястото е отдадено на концесия за бутилиране на вода. В момента обаче нямало дейности. Вододайната зона на селото е отдалечена от терена, където са загробени животните, каза Атанасов.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.