Разкриха: Ето как да разберем прекарали ли сме коронавирус!

https://mreja.bg/novini/razkriha-eto-kak-da-razberem-prekarali-li-sme-koronavirus/106077 Mreja.bg
Разкриха: Ето как да разберем прекарали ли сме коронавирус!


Така можем да си дадем сметка дали сме прекарали вируса!

Висока температура, суха кашлица и задух - това, както отдавна е ясно, са най-честите симптоми на коронавирус. Отдавна обаче се разбра, че болестта е била при нас много, преди да разберем и тръгнем да говорим за нея.


Характеризирани са и 5-те ясни признака, по които можем да разберем дали сме прекарали коронавируса, без да си дадем сметка.


И това са нетипичните и необясними с друго болки в корема, както и наличие на гадене, повръщане и диария.


Проблемите с очите и наличието на конюнктивит - сърбеж, зачервяване и парене в очите можат да бъдат също признаци на коронавирусна инфекция.


Умората също е много съществено за организма състояние. Ако внезапно и без конкретна причина сте се почувствали отпаднали и лесно се изморявате, добре е да се прегледате.


Липсата на обоняние, а при някои и вкус е често срещан симптом. Обяснява се с факта, клетките в носа съдържат протеини, които първи стават жертва на Ковид-19.


Може също да се наблюдава нехарактерна замаяностт и чувството на дискомфорт, които могат да бъдат дори съчетани с дезориентация.


Източник: Новините БГ


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.