Проучване разкрива неподозирани качества на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна"

https://mreja.bg/novini/prouchvane-razkriva-nepodozirani-kachestva-na-vaksinite-na-pfayzer-i-moderna/107957 Mreja.bg
Проучване разкрива неподозирани качества на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна"


Проучване разкрива неподозирани качества на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна"


Мащабно проучване върху имунитета, създаден от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, прави неочаквани разкрития. Според учените той може да е дългогодишен и дори доживотен, пише „Ню Йорк таймс“, цитиран от bTv.


Имунитетът важи и за всички варианти на коронавируса, известни до този момент.


Според новите открития повечето хора, ваксинирани с иРНК ваксини, няма да имат нужда от допълнителни дози за поддържане на имунитета. Единствената неизвестна величина е дали вирусът ще мутира още повече от сега и то по такъв начин, че да може да избягва този имунитет напълно.


По всяка вероятност ваксинираните пациенти, които преди това са преболедували коронавирус, няма да имат нужда от бустерна доза до края на живота си. При тях комбинацията от двата вида имунитет – естествен и от ваксина, гарантира дълготрайна защита.


Имунните клетки, които отговарят за разпознаването на вируса, остават в човешкия костен мозък поне осем месеца след инфекцията. В друго проучване е установено, че тези клетки узряват и заякват в продължение на поне една година след прекарана инфекция.


След прекарана инфекция или ваксинация, в тялото ни се формират специализирани структури, които се намират в лимфните възли. Обучаването на имунните В клетки да разпознават разнообразни генетични секвенции на вируса, е работа именно на тези структури, пише БЛИЦ.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.