Прокурорите от Горна Оряховица подкрепят Иван Гешев за главен прокурор

https://mreja.bg/novini/prokurorite-ot-gorna-oryahovica-podkrepyat-ivan-geshev-za-glaven-prokuror/88008 Mreja.bg
Прокурорите от Горна Оряховица подкрепят Иван Гешев за главен прокурор


Прокурорите от Районна прокуратура-Горна Оряховица подкрепиха Иван Гешев за участие в процедурата по избор на нов Главен Прокурор на Република България.

Магистратите от Районна прокуратура гр.Горна Оряховица считаме за свой професионален и човешки дълг необходимостта да изразим положителното си становище относно решението на Прокурорската колегия на ВСС за номиниране на г-н Иван Гешев за участие в процедурата по избор на нов Главен прокурор на Република България.

Именно членовете на Прокурорската колегия, избрани с пряк избор измежду нас - действащите прокурори, познават детайлно нуждите ни и отговарят на очакванията ни за решаване на проблемите по места, поради което се ползват с нашето доверие. Тяхното единодушие относно номинацията на г-н Гешев е ясен знак, че за обединяващата фигура на новия Главен прокурор достойният кандидат е именно г-н Гешев. В последните няколко години същият безспорно показа кураж, компетентност и категоричност при отстояване позицията на Прокуратурата на Република България по делата със значим обществен отзвук - качества, които настоящият Главен прокурор г-н Сотир Цацаров наложи като пример за достойно поведение и които сме убедени, че г-н Иван Гешев притежава и ще продължи да проявява в качеството си и на Главен прокурор на Република България.

Подкрепяме решението на колегите от Прокурорската колегия на ВСС и апелираме към членовете на Пленума на ВСС да направят своя избор по съвест, достойно и професионално.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.