Прокуратурата с нови доказателства срещу TAD

https://mreja.bg/novini/prokuraturata-s-novi-dokazatelstva-sreshtu-tad/87578 Mreja.bg
Прокуратурата с нови доказателства срещу TAD


Данни за хакнати банки и застрахователни дружества. Това са част от новите доказателства срещу шефа на TAD Group Иван Тодоров, които прокуратурата ще внесе днес. Обвинението ще поиска от спецапелативния съд Тодоров да бъде пратен в ареста. Първата инстанция го пусна на свобода срещу гаранция от 100 000 лв.

От обвинението обаче ще настояват мярката да се гледа при закрити врата. Причината е, че има множество лични данни на засегнати от хакването на НАП, както и на други компании. Така например сред новите доказателства са данни от застрахователни полици, в които се включват и причинени катастрофи.

Заедно с Тодоров обвиняеми са търговският директор на фирмата Георги Янков и служителят Кристиян Бойков, сочен за пряк извършител. Те са на свобода срещу гаранции от по 20 000 лв.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.