Произвол в Гърция! Отмениха резервацията на семейство от Севлиево, пратиха ги в мизерия (Всичко за скандала)

https://mreja.bg/novini/proizvol-v-garciya-otmeniha-rezervaciyata-na-semeystvo-ot-sevlievo-pratiha-gi-v-mizeriya-vsichko-za-skandala/87512 Mreja.bg
Произвол в Гърция! Отмениха резервацията на семейство от Севлиево, пратиха ги в мизерия (Всичко за скандала)

Пореден случай с отменена резервация за почивка в последния момент. Семейство от Севлиево е избрало да прекара лятната си почивка в гръцкия курорт Афитос, където резервирали стая в малък хотел близко до плажа.

Когато пристигнали в града, се оказало, че резервацията им е отменена, а алтернативата, която им предложили, била с много по-лошо качество. Спокойна почивка или приключение с отказана резервация в последния момент. Напоследък все повече са хората, на които плановете им се провалят, въпреки че са платили предварително, за да си подсигурят спокойствието.

В такава неприятна ситуация попадат Христофор и Ренета. „Бяхме резервирали месец по-рано, за да сме спокойни и да можем да отидем на мястото, където сме решили, че ще почиваме. Заплатихме си предварително почивката, обадихме се предварително преди да пристигнем в Афитос на хотелиера, каза че всичко е наред и ни очаква”, разказва Ренета Петрова пред Нова телевизия. Оказва се, че резервацията им е отменена, а неприятната новина разбират, чак когато пристигат в града.

„Пристигаме в Афитос и в 12 часа ни казва да изчакаме на една бензиностанция. След това ни каза да го последваме и ни заведе в една вила, която въобще не се намира в Афитос. Тя е по-скоро между Афитос и Политея”, спомня си Ренета.

Вместо в хотел на метри от морето те са  настанени  в друг с условия - далеч неотговарящи на изискванията на семейството.  Хотелиерът ги уверявал, че нямал места, но мястото, където ги настанява ще им хареса.  

Според собственика на хотела, не е било възможно семейството да бъде настанено в стаите, за които са платили. Той заяви, че качеството на стаите, където са настанени, е по-добро, отколкото мястото, което запазили първоначално. От платформата за резервации са изпратили писмо до семейството, в което се извиняват за ситуацията и уверяват, че вината е в хотела.

„Платформите за хотелска резервация, които могат да ползват всички граждани на Европейския съюз, когато правят резервации за настаняване и за почивка на своето семейство се явяват посредник. Съгласно директивата за електронната търговия посредническите услуги са освободени от отговорност. В тази връзка, всяка една такава платформа се стреми отговорността да се носи от хотелиера”, обясни Лиляна  Кирчева-Арсова – директор Дирекция „Туристическа политика”. За да може случаят да бъде проверен, трябва да бъде пусната жалба в Комисията за защита на потребителите в България.

Семейството се прибира днес в България, като предстои да пуснат жалба.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.