Прогноза: Задава се по-страшна пандемия

https://mreja.bg/novini/prognoza-zadava-se-po-strashna-pandemiya/107276 Mreja.bg
Прогноза: Задава се по-страшна пандемия


Прогноза: Задава се по-страшна пандемия


Месо от маймуна и кръв от шимпанзе - това са само част от странните "храни", които могат могат да станат причината за избухването на пандемия, която е по-страшна дори от коронавируса. 


Експертите алармират за преустановяване консумацията на органите на екзотични животни, защото това може да стане причината за появата на нова зараза.

Вирусите лесно мутират и нахлуват в човешката среда.

Учените са категорични, че дивите животни са основният източник на нови вируси, които се предават на хората чрез месото. 

Според голяма част от тях Covid-19 е резултат именно от това.


Експертите предупреждават за нова пандемия, която може да по-страшна дори от чумата.

Животни, които са на ръба на изчезването, се убиват заради органите, които се варят с лечебни билки и подправки. Тази практика е особено популярна в Азия и Африка, но е изключително опасна. 


В медицинската практика продължава употребата на рога от носорог. Употребата им е легализирана в Китай през 2018 г. Но тези животни са основен източник на туберкулоза, предупреждават учените, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.