Проф.Симидчиев поясни какви дезинфектанти да ползваме

https://mreja.bg/novini/profsimidchiev-poyasni-kakvi-dezinfektanti-da-polzvame/105266 Mreja.bg
Проф.Симидчиев поясни какви дезинфектанти да ползваме


Пулмологът проф. Симидчиев коментира информацията, че ваксината БЦЖ пази от коронавирус и поясни какви дезинфектанти за ползваме.


Той подчерта, че в страните, в които ваксината се поставя, има по-малко случаи на коронавирус и България е една от тях. 


В ефира на бТВ д-р Александър Симидчиев заяви, че пациентите буквално са луднали, но шумът е далеч повече от сигнала. Той заяви, че пасивните хора се притесняват за купища неща, но не и за това, което могат да контролират.


"Ако се фокусираме нещата, които можем да контролираме, ще бъдем от активни хора. Трябва да контролираме това, което може да влезе в главата ни и да четем подходяща литература, особено в този момент", обясни д-р Симидчиев. 


Той призова да правим това, което можем и добави, че в момента имаме една епидемия от грешна информация. Така експертът коментира твъденията за въздействието на БЦЖ ваксината върху коронавируса.


Пулмологът добави да се фокусираме върху спосбността на вируса да заразява, защото само по този начин ще излезем по-бързо от кривата.


Д-р Симидчиев разкри нещо много важно за спирта, с който дезинфекцираме ръцете си. Той заяви над 60-70%  е оптималната концентрация. Ако е тя е по-висока ще доведе единствено до капсулиране на вируса върху кожата и той няма да изчезне.


Специалистът заяви, цитиран от БЛИЦ, че за обикновения човек е необходимо да знае, че дезинфектантът върши работа.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.