Проф. Витанов направи лоша прогноза за септември

https://mreja.bg/novini/prof-vitanov-napravi-losha-prognoza-za-septemvri/107977 Mreja.bg
Проф. Витанов направи лоша прогноза за септември


Проф. Витанов направи лоша прогноза за септември


Проф. Витанов направи лоша прогноза за това, което ни очаква през септември. 


Той заяви, че всичко е спокойно засега и в много близкото бъдеще ще бъде така. Но след това не е ясно дали ще е така.


Витанов добави, че засега не се вижда Делта вариантът на вируса да приинява кой знае какви съществени поражения в България.


В ефира на БНТ математикът добави, че вирусът продължава да действа подмолно.


По думите му Делта вариантът на вируса се опитва да пусне корени в софийска област. В Бургас положението е подобно, но засега страшно неуспешно.


"На Делта вируса в момента му пречат 4 фактора. Първо - ваксинацията, второ - отпускарският сезон (хората са почивка, а не в големите градове), третото са РЗИ-тата - когато се появи случай, той е хванат и изолиран, четвъртото е, че Делта има конкурент, който му иззема клиентелата засега", добави Витанов.


Той е убеден, че до септември вирусът ще се пребори с конкуренцията, тъй като тогава хората ще се завърнат в големите градове и остава да разчитаме само на ваксината.


По думите му до септември, хората които са боледували през втората вълна на К-19, отново ще са изложени на риск от по-заразния индийски вариант на вируса. И това ще спомогне за разпространението на заразата, допълва още Витанов, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.