Проф. Тодор Кантарджиев съобщи неочаквана вест за COVID-19

https://mreja.bg/novini/prof-todor-kantardzhiev-saobshti-neochakvana-vest-za-covid-19/106234 Mreja.bg
Проф. Тодор Кантарджиев съобщи неочаквана вест за COVID-19


Изглежда, че епидемията затихва


Директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев съобщи неочаквана новина за COVID-19.


 


„Който е бил добър директор на училище, ще се справи добре и с COVID-19, правейки ефективни правила“, категоричен бе той.


 


"Учебната година започна в някои училища, от които чуждестранни. От тях може да се споделят много добри практики, защото това са практиките на доста европейски държави. Това, което видях, ме зарадва", каза той в сутрешния блок на БНТ.


 


"Учениците трябваше да се връщат със спазване на правилата, с изключение на малки дечица с имунен дефицит или деца, които са подложени на някакво лечение", уточни проф. Кантарджиев.


 


"Не бива да се притесняваме чак толкова. За тези 9 месеца разбрахме доста за вируса, но според мен нагнетяването на напрежение е излишно. Разбира се, майките обичат най-много децата си. Съветвам ги – малко спокойствие и да обмислим нещата, защото прекаленото винаги е прекалено", заяви той.


 


"Не може заради пандемията да оставим хората без работа, без образование и да си чакаме... Какво чакаме? Чакаме ваксина, добро лекарство. Важно е, че и болниците се научиха да лекуват по-добре", уточни проф. Кантарджиев.


 


По думите му завчера за първи път има по-малко от 10% положителни проби и епидемията затихва. 


"Това, което ме зарадва, e, че завчера в Националната референтна лаборатория бяха малък процент положителните резултати. Това, което се казва всяка сутрин по телевизиите, е, че има 5000 изследвания, от които само 50 са положителните проби. Не, това са новите изследвания. От тези 5000 проби колко са на хора, които трябва да ходят в Гърция и нямат симптоми?", заключи той.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.