Проф. Тодор Кантарджиев проговори за тлъстите пачки, които е прибрал от НОЩ

https://mreja.bg/novini/prof-todor-kantardzhiev-progovori-za-tlastite-pachki-koito-e-pribral-ot-nosht/107829 Mreja.bg
Проф. Тодор Кантарджиев проговори за тлъстите пачки, които е прибрал от НОЩ


Той е категоричен, че в политиката няма да е толкова полезен като в медицината


Проф. Тодор Кантарджиев, който бе сред членовете на разформирования вече Национален оперативен щаб (НОЩ), проговори за възнагражденията, които е прибрал от там.


 


„Не съм взимал 35 000 лв. заплата. И за интервюта не съм взимал пари. Не сме тръгнали да забогатяваме от тези неща“. Това заяви в предаването "Неделята на Нова" директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.



"Учудвам се, че такава интелигентна жена като Мика Зайкова може да каже такива неща. По време на коронавируса взимах заплата на директор на Националния център по заразни и паразитни болести, която сега е 3 700 лв.", добави той.

"Лекарите не можеш да ги сравняваш с IT специалистите. Ние по-малко ли трябва да взимаме?", пита той.

"Ако се държиш така, че да се харесваш на всички, няма да те харесват 30%. Ако говориш това, което мислиш, няма да те харесват 40%. Ами за едни 10 % не си струва да се правиш на нещо, което не си", категоричен е медикът.
"В рамките на шегата, сина ми се обажда и ме пита "нали уж сме си много близки, защо криеш, че сме богати", споделя още той.

„По-хубаво да сме ваксинирани, особено възрастните. Е, критики много. Не съм взимал от щаба 35 000, Не съм член. И на ваксинационния щаб не съм член. И от там не съм взимал 35 000.", разкри проф. Кантарджиев.

"Хората махнаха маските и започнаха да се събират и заради това не беше изненада това, което се случи есента", припомня той.
"Най-неприятно ще е, ако останат неваксинирани групи. Това не го разбирам. Разумното е да се ваксинираме", казва професорът.

"Предвидено е да помагаме на други държави с нашите ваксини", припомни той.
"Рискът е много малък да се появи мутация, на която ваксината не действа. Двете дози имат година-две имунитет", разкрива Кантарджиев.

На въпрос защо не влиза в политиката, проф. Кантарджиев заяви, че там няма да е така полезен, както в медицината.


"Освен това не е много чиста тази работа", добави той. 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.