Проф. Костадин Ангелов с горещи новини за ген. Венцислав Мутафчийски

https://mreja.bg/novini/prof-kostadin-angelov-s-goreshti-novini-za-gen-vencislav-mutafchiyski/106420 Mreja.bg
Проф. Костадин Ангелов с горещи новини за ген. Венцислав Мутафчийски


Брифингите на НОЩ се завръщат


"Мерките в България няма да се втвърдяват, защото в момента ситуацията с коронавируса не изисква това", заяви здравният министър Костадин Ангелов.


 


"Хората трябва да са спокойни, защото България е на 26-о място по развитие на инфекцията от общо 29 страни в ЕИО, при положение, че преди бяхме на второ", допълни той в телевизионно интервю.


 


Проф. Костадин Ангелов обясни, че брифингите на НОЩ, които се връщат от тази седмица по нареждане на кабинета, ще се провеждат всеки четвъртък от 10 или 10:30 часа.


"Брифингите на щаба се връщат, за да получават българите точна и вярна информация, а не спекулации", увери министърът. Пресконференциите ще бъдат водени от него и проф. Венцислав Мутафчийски, според ангажиментите им.  


 


Здравният министър бе категоричен, че няма да се затварят училища през октомври. "Становището на експертите в здравното министерство по отношение на инвестиционния план за апарати за продажба на лекарства е, че това може да се направи, но само за лекарства, които не се отпускат с рецепта. Това са основно обезболяващи и температуропонижаващи медикаменти", коментира още здравният министър. 


 


"Самият инвестиционен проект в неговата цялост има цели да създаде нови работни места, да развие такъв бизнес на наша територия, но продажбата на медикаменти не може да бъде синхронизирано с нашето законодателство. Нещо повече – тук имаше един намек от колегите, че има някакъв тип непрозрачност.


 


Промени в закона не са правени в полза на този план. Идеята на този проект е разкриването на работни места. В крайна сметка фирмата е изтеглила своя проект заради становището на здравното министерство", посочи министърът.


 


Той допълни, че Министерски съвет отмени решението си за одобрение на проекта, след което той е бил оттеглен.


"Машини за лекарства без рецепта има по света, но те са поставени в някои социални институции", допълни той.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.