Проф. Костадин Ангелов разкри дали ще се върнат КПП-тата

https://mreja.bg/novini/prof-kostadin-angelov-razkri-dali-shte-se-varnat-kpp-tata/106158 Mreja.bg
Проф. Костадин Ангелов разкри дали ще се върнат КПП-тата


Здравният министър отговори на въпроса дали ще се върнат КПП-тата


По време на посещението и в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов отговори на важен въпрос. Той разкри дали ще се върнат отново КПП-та заради пандемията от коронавирус, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Флагман".


Той категорично опроверга слуховете, че на бургаското пристанище е пристигнала пратка с 800 караулки с цел използването им при бъдещо затваряне на градовете тази есен.


Здравният министър заяви отново, че няма отново да се затварят градовете, както по-рано каза в Кюстендил. 


Проф. Ангелов обяви тези твърдения за абсолютна лъжа. Той коментира и разликата между броят на заболелите в областните градове по морето.


Според него първият фактор е свързан с разликата в спецификата на пристигащите в Бургас и Варна. Създадените противоепидемични мерки и координацията в двете области също са от значение.


Проф. Ангелов разкри и дали ще паднат задължителните PCR тестове за българските граждани, влизащи в Турция.


Той заяви, че вече има депозирано писмо в Министерството на здравеопазването от министъра на туризма Марияна Николова с молба за отмяна на тестовете.


Здравният министър каза, че в понеделник очаква да има повече яснота по този въпрос и добави, че България също е обещала отмяна на тестовете за турски граждани. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.